Cercar

Inici

PALMA CULTURA OBERTA

19 de març de 2020

Un espai col·laboratiu amb diferents continguts culturals per a gaudir-ne des de casa. Ara nous continguts familiars!

contingutsfamiliars

Aportam continguts familiars a la nova plataforma habilitada per l'Àrea de Cultura per a gaudir de continguts culturals des de casa. Esperam que us agradin els nostres suggeriments! Estau a l'aguait que s'aniran actualitzant! https://www.palmaculturaoberta.com/la-seleccio-de-la-regidoria #palmacultura #bibliopalma #biblioconfinament #confinats #culturadesdecasa #palmaculturaoberta #totaniràbéfoto de Bibliopalma.

La Regidoria de cultura de Palma posa en marxa "Palma Cultura oberta"

Es tracta d'una plataforma amb diferents continguts culturals comissariats per professionals de la cultura i per la Regidoria de Cultura per a gaudir-ne des de casa.

La Regidoria de Cultura ha posat en marxa la plataforma "palma cultura oberta", un espai col·laboratiu amb diferents continguts culturals per a gaudir-ne des de casa. El funcionament és molt senzill; es basa en un llistat d'enllaços seleccionats per professionals de prestigi dins el món de la cultura que ens duran a espais que ja es troben a la xarxa. La iniciativa respon a les necessitats actuals, fruit de les mesures per a fer front a la crisi sanitària del coronavirus. La plataforma serà un espai dinàmic amb diferents propostes que s'anirà enriquint diàriament.
"El sector cultural està passant per una situació molt complicada amb el tancament d'espais i ajornament de programacions, i per això proposam tota una sèrie de continguts digitals a cura dels tècnics de la mateixa Regidoria de Cultura, creadors i creadores, professionals del sector cultural local i entitats culturals i socials per a poder entendre més les propostes escèniques, complementar els continguts expositius", ha explicat el regidor de Cultura, Antoni Noguera. Totes les novetats i l'anunci de nous continguts, així com les novetats i l'anunci de nous continguts, i també la difusió del web es farà per Internet i mitjans digitals, especialment a les xarxes de l'ajuntament.

El web tindrà tres espais diferenciats. Un serà les recomanacions del personal de la Regidoria, que inclouran tot tipus de propostes culturals, des de la música a les arts plàstiques o el cinema. Aquest espai farà especial incidència a les programacions que s'han ajornat fruit del tancament dels espais culturals. També tindran un pes específic els espais de la Regidoria de Cultura, ja que les propostes són com un diàleg o espai expandit que surt de l'oferta de centres com el Solleric, el Casal Balaguer o la Fundació Miró.

Un altre espai estarà comissariat pels creadors i els professionals de la cultura, on els convidats crearan llistes d'enllaços al contingut gratuït que es trobi per la xarxa, siguin pel·lícules, entrevistes, documentals o llibres en PDF. La selecció pot estar relacionada amb la seva feina o amb el seu interès personal.

Aquest comissariat el faran persones amb una trajectòria i prestigi dins el món cultural com l'artista Joan Morey, la comissaria Imma Prieto, l'escriptora Maria Antònia Massanet, el representat musical David Riu, els directors de cinema Miguel Eek i Luis Ortas, el director de la Banda Municipal SimfoVents, Paco Valero, i la cap de biblioteques, Margalida Plomer. La nòmina d'autors i de personalitats convidades creixerà i s'ampliarà cada dia amb més noms, que proporcionaran més contingut. Es tracta d'un espai obert i amb moviment. "Cada una de les persones que participen en el projecte us ofereix una tria personal de continguts oberts, un exercici de comissariat que ben segur que us aportarà un seguit de coneixements i punts de vista diferents, així com una visió expandida de les programacions culturals municipals", ha afegit Noguera.

Cal destacar que la plataforma també permetrà l'enllaç directe a eBiblio, l'espai de préstec de llibres digitals de la xarxa de biblioteques. És un espai que té una oferta de llibres variats i dividits per temàtiques. Una vegada estiguis a la seva pàgina web, amb el teu carnet de biblioteques i amb una contrasenya que t'enviaran al teu correu electrònic podràs agafar en préstec llibres electrònics. "És una manera que l'oferta de les biblioteques arribi, ara que romanen tancades. A més, aquest llibre també podrà sortir al llistat de les recomanacions que facin els creadors a la plataforma", afegí el regidor de cultura, Toni Noguera.

La coordinació del projecte, que estarà operatiu el temps de crisi sanitària, la durà Tres Serveis Culturals, amb el suport del personal de la Regidoria de Cultura i Benestar Social.
www.palmaculturaoberta.com

Enllaços addicionals

Data darrera modificació: 24 de març de 2020

 
© Ajuntament de Palma - Coordinació de Biblioteques. Carrer Almudaina 7. 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971718795